25
feb

Kleur- en materialentrends 2019!

De volgende kleuren staan centraal komend seizoen met als inspiratiebron, hoe kan het ook anders, de Natuur!

Aarde/Vuur/Water

Om met de kleuren in huis te vallen. Donkerblauw, groen en paars zijn helemaal hip. Groen zijn we al gewend. Deze kleur komt al enige tijd voor in de interieurbranche alsmede cherry geel en indigoblauw en chilli- en wijnrood. Nieuw zijn donker paars, beige en donkerbruin tinten. Als accentkleuren worden goud, oud roze en warm grijs gebruikt. Deze kleuren komen van de laatste modetrends (de jaren 90-stijl) en worden doorgevoerd in de woonbranche.

Qua materialen zijn hip: leer, gekleurd glas in combinatie met natuursteen zoals marmer of messing en velourse stoffen. Je ziet veel gouden accenten. Koper zie je terug in kranen, onder poten van banken en stoelen en lampen.

Planten zoals varens, de Monstera (vingerplant) en de vijg nemen nog steeds toe aan populariteit. Ze zijn echt een eyecatcher  in je huis! Plastic bloempotten zijn uit en bloempotten van natuurlijke materialen zoals; lava, bamboe en aardewerk zijn de laatste trend.

De accessoires mogen dit najaar wat kitsch en over the top zijn!!